در مورخه هفتم اردیبهشت سال ۱۴۰۲ در ایام ماه شوال المکرم بعد از عید سعید فطر، جلسه‌ای به میزبانی موسسه مطالعات راهبردی برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان به دعوت مدیر موسسه مطالعات راهبردی در مکان جدید موسسه حضور پیدا کردند و نشستی با حضور مدیر موسسه ،حجت الاسلام و المسلمین استاد واسطی ومدیر مرکز تحقیقات تمدن اسلامی وابسته به موسسه ،حجت الاسلام صارمی وسایر کارشناسان برگزار شد.

در این جلسه مدیریت محترم توضیحاتی در مورد فعالیت ها، سندچشم انداز و ظرفیتهای مدرسه عالی تمدن اسلامی که ذیل موسسه مطالعات در حال فعالیت است ارایه دادند و ضمن بیان دست آورد های سترگ موسسه در زمینه روش ومنطق تولید علم دینی و اعتقاد مجموعه به توانمندی اسلام در معماری یک تمدن باشکوه جهانی و لزوم بهره برداری از ظرفیت های اسلام عزیز در جنبه های فردی و اجتماعی، به دین کاربردی و ملموس اشاره و توسعه توجه به قرائت حداکثری از اسلام را مورد نیاز جامعه امروز دانستند.

ایشان وظیفه حوزه های علمیه را در عصر حاضربرای پاسخگو بودن به نیازهای جامعه ودولت اسلامی را امری خطیر مهم و سنگین دانستند و فرمودند : ظهور و بروز حوزه های علمیه در مسائل مورد نیاز جامعه و بیان نظر دین در این عرصه، باید مورد توجه واقع ودیده شود.

در ادامه گفت و گو ها حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان ضمن تقدیر از فعالیت های موسسه به بیان فعالیت ها و تجارب خود در راهبری حوزه علمیه دارالحکمه و مدیریت و چشم انداز مدارس پیش حوزوی وابسته اشاره نمودند.

حجه الاسلام پناهیان فرمودند ذهن طلبه در حوزه علمیه بایستی نظام مند، سیستمی و روش مند باشد و باید آموزشهای علمی ،معرفتی ،مهارتی و آموزش های تفکر محور و تفکر نظام مند در حوزه فعال بشود.
ذهنیت متحجرانه آسیب به کار طلبگی خواهد زد. سنتی صرف فکر کردن و تحجر در رفتار و افکار مانع کارآمدی و کارایی حوزه علمیه در جامعه ما می شود.
جامعه ما به طلبه‌هایی فکور، اندیشمند، متخصص و آشنا به علم روز نیاز دارد تا بتواند با جامعه ارتباط برقرار کند .
حوزه های علمیه بایستی از مردم جامعه و مسائل مورد نیاز آنها یک گام جلوتر باشند.

ایشان ضمن انتقاد از روش سنتی صرف و تدریس مطالبی که به روز نیستند، بعضی از دروس حوزوی را کسل کننده و به دور از نشاط دانستند.
در ادامه فرمودند: بعد از گذراندن بعضی از دروس دیگر طلبه ما نشاط کافی و علاقه لازم برای فعالیتهای مفید اجتماعی و یا آموختن مهارت ها و تخصص های لازم برای انجام وظیفه در جامعه را ندارد .
با تحفظ نکات مثبت و آداب نورانی طلبگی ،باید ضعفها جبران و تحول در نظام آموزشی و پرورشی حوزه علمیه به وجود بیاید .

سپس نماز جماعت به امامت مدیرعالی موسسه برگذار وبه درخواست طلاب و فضلای موسسه ،جناب استاد پناهیان در بحثی مختصر جمع حاضر را به فیض رساندند و از مدیریت موسسه که از دوستان عزیز و سابق ایشان هستند ،برای تلاشهای گسترده در مدیریت موسسه مطالعات تشکر نمودند .
آنگاه در گعده ای دوستانه به سوالات طلاب پاسخ دادند .

تعدادی از کتابها و تالیفات ومدلهای علمی تحقیق شده در موسسه نیز به ایشان اهدا گردید .